Jennifer Bonner / MALL




Work

Thirteen Projects
  1. HAUS GABLES

  2. THE DOLLHAUS

  3. DOMESTIC HATS

  4. HAUS SCALLOP, HAUS SAWTOOTH

  5. BEST SANDWICHES

  6. OFFICE STACK

  7. ANOTHER AXON

  8. X HOUSES
     

  9. STILL LIFE

  10. GLITTERY FAUX

  11. NYC GALLERY

  12. MADE IN OPA LOCKA

  13. CEDAR PAVILION



Publications
Three Projects
  1. ART PAPERS

  2. A GUIDE TO THE DIRTY SOUTH — ATLANTA

  3. PLATFORM: STILL LIFE


EXHIBITIONS & AWARDS



MALL —
Info

  1. Business Matters 
  • MALL stands for Mass Architectural Loopty Loops. Or Miniature Angles & Little Lines. Or Maximum Arches with Limited Liability—an acronym with built-in flexibility.
  • MALL uses the acronym, not to be quick or flippant, but because our architectural interests shift for each project. 
  • MALL is committed to projects that hack typologies, take creative risks, reference popular culture, and invent representation.
2. Background
  • Born in Alabama (b. 1979), Jennifer Bonner is Associate Professor of Architecture and Director of the Master in Architecture II Program at Harvard University Graduate School of Design.






Mark



GLITTERY FAUX


Steeped in a tradition found in the American South, Glittery Faux-Facade experiments with faux-finishes as a way of cladding exterior and interior surfaces for a single family residence in Atlanta. Exhibited for the Yve Yang Gallery, a series of 1:1 mock-ups place emphasis on architecture’s most ordinary, ubiquitous exterior building material—stucco. Rather than using real bricks and wood siding for the house’s construction, MALL pushes the limits of architectural representation by designing a series of fake surfaces where the stucco is made to appear “brick-like” or “wood-like” at the scale of a 55’ long elevation. Inspired by Mary Corse’s White Light Paintings (1968) and combined with yet another ordinary material (glass beads specified from the United States Department of Transportation road striping) the faux-façade series produces glowing, glittery, shimmering effects.  

Location: New York City, NY
Date: 2017
Type: Gallery Design Study

CREDITS Project Team: Jennifer Bonner, Daniela Leon
Client: Yve Yang




  

































Mark